ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ
-
Υγράνετε το φίλτρο εκ των προτέρων
Ξεπλύνετε ελαφρά το χάρτινο φίλτρο με ζεστό νερό και πετάξτε το νερό. Αυτή η διαδικασία θα δώσει στον καφέ σας την καθαρότερη γεύση. -
Επιλέξτε το κατάλληλο άλεσμα
Για τη μέθοδο pour-over, χρησιμοποιήστε καφέ αλεσμένο κατάλληλα για χάρτινο φίλτρο. Πρόκειται για σχετικά λεπτοαλεσμένο καφέ με υφή σαν αυτή της κρυσταλλικής ζάχαρης. -
Μετρήστε
Ο παγωμένος καφές που παρασκευάζεται με τη μέθοδο iced pour-over εκχυλίζεται στη διπλάσια ένταση και αραιώνεται με πάγο, επομένως μετρήστε 4 κουταλιές καφέ ανά 180 μλ. ζεστού νερού. -
Ρίξτε το νερό και σταματήστε
Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό το οποίο μόλις έχει βράσει και γεμίστε το φίλτρο μέχρι τη μέση, για να μουσκέψετε τον αλεσμένο καφέ. Περιμένετε 10 δευτερόλεπτα και αφήστε τον καφέ να εκχυλιστεί. Αυτή η διαδικασία δίνει τη δυνατότητα στον καφέ να υγρανθεί ομοιόμορφα και να αναπτύξει το άρωμά του. -
Ολοκληρώστε τη διάχυση
Προσθέστε αργά το υπόλοιπο νερό, ρίχνοντάς το με σύντομες, σταθερές κυκλικές κινήσεις για να καλύψετε όλο τον αλεσμένο καφέ. -
Προσθέστε πάγο
Ρίξτε τον έτοιμο καφέ πάνω από τον πάγο για να κρυώσει και σερβίρετε αμέσως.ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Οι αφρικανικές ποικιλίες καφέ είναι πολύ δημοφιλείς για τη μέθοδο iced pour-over χάρη στο έντονα φρουτώδες σώμα και τις έντονες νότες εσπεριδοειδών.