ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ

 1. Iced Pour Over

  Υγράνετε το φίλτρο εκ των προτέρων

  Ξεπλύνετε ελαφρά το χάρτινο φίλτρο με ζεστό νερό και πετάξτε το νερό. Αυτή η διαδικασία θα δώσει στον καφέ σας την καθαρότερη γεύση.
 2. Coffee Grounds in a Fliter

  Επιλέξτε το κατάλληλο άλεσμα

  Για τη μέθοδο pour-over, χρησιμοποιήστε καφέ αλεσμένο κατάλληλα για χάρτινο φίλτρο. Πρόκειται για σχετικά λεπτοαλεσμένο καφέ με υφή σαν αυτή της κρυσταλλικής ζάχαρης.
 3. Coffee Spoon And Coffee

  Μετρήστε

  Ο παγωμένος καφές που παρασκευάζεται με τη μέθοδο iced pour-over εκχυλίζεται στη διπλάσια ένταση και αραιώνεται με πάγο, επομένως μετρήστε 4 κουταλιές καφέ ανά 180 μλ. ζεστού νερού.
 4. Water Into Coffee Filter

  Ρίξτε το νερό και σταματήστε

  Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό το οποίο μόλις έχει βράσει και γεμίστε το φίλτρο μέχρι τη μέση, για να μουσκέψετε τον αλεσμένο καφέ. Περιμένετε 10 δευτερόλεπτα και αφήστε τον καφέ να εκχυλιστεί. Αυτή η διαδικασία δίνει τη δυνατότητα στον καφέ να υγρανθεί ομοιόμορφα και να αναπτύξει το άρωμά του.
 5. Water Into Coffee Filter

  Ολοκληρώστε τη διάχυση

  Προσθέστε αργά το υπόλοιπο νερό, ρίχνοντάς το με σύντομες, σταθερές κυκλικές κινήσεις για να καλύψετε όλο τον αλεσμένο καφέ.
 6. Ice Cubes Into Coffee

  Προσθέστε πάγο

  Ρίξτε τον έτοιμο καφέ πάνω από τον πάγο για να κρυώσει και σερβίρετε αμέσως.
  ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Οι αφρικανικές ποικιλίες καφέ είναι πολύ δημοφιλείς για τη μέθοδο iced pour-over χάρη στο έντονα φρουτώδες σώμα και τις έντονες νότες εσπεριδοειδών.