Καφετιέρα με έμβολο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Η παρασκευή του καφέ με μια καφετιέρα εμβόλου επιτρέπει τη διατήρηση όλων των πολύτιμων φυσικών ελαίων που απορροφούν τα χάρτινα φίλτρα και απελευθερώνει όλο το άρωμα του καφέ, ενώ παράλληλα του προσδίδει ένα πυκνό και πλούσιο σώμα.

ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ

  1. Fingers feeling texture of coffee grounds

    Αλέστε και μετρήστε

    Χρησιμοποιήστε χοντροαλεσμένο καφέ με υφή σαν αυτή του θαλασσινού αλατιού και μετρήστε 2 κουταλιές ανά 180 μλ. νερού.
    ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Θυμηθείτε, ο καφές είναι σαν τα φρούτα και τα λαχανικά. Πρέπει να αγοράζετε συχνά μικρές ποσότητες για να τον απολαμβάνετε φρέσκο.
  2. Pour Hot Water Into Coffee Press

    Προσθέστε ζεστό νερό

    Γεμίστε την καφετιέρα με ζεστό νερό το οποίο μόλις έχει βράσει. Φροντίστε να μουσκέψετε όλο τον αλεσμένο καφέ.
    ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για να έχει ο καφές σας την καλύτερη δυνατή γεύση, χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό.
  3. Return plunger and let brew

    Τοποθετήστε το έμβολο και ετοιμάστε τον καφέ

    Βάλτε το έμβολο ξανά στην καφετιέρα χωρίς να το πιέσετε προς τα κάτω και αφήστε τον καφέ να εκχυλιστεί για 4 λεπτά.
  4. Push down the coffee grounds in the press

    Πιέστε το έμβολο και σερβίρετε

    Πιέστε ελαφρά το έμβολο προς τα κάτω μέχρι να φτάσει στη βάση της καφετιέρας και απολαύστε.